Earn2Life - the unique Second Life money-making opportunity. It's all true.

Support Desk/nl

From Earn2Life Wiki: Money-Making in Second Life

Revision as of 15:42, 14 September 2011 by Nationwide Tomsen (Talk | contribs)
Jump to: navigation, search
Deze pagina is een vertaling van het originele artikel in het Engels. Recente wijzigingen zijn mogelijk (nog) niet doorgevoerd!


Earn2Life.com leden kunnen ook geld verdienen "(Wanneer zij de Silver account status hebben bereikt)" door andere inwonders te helpen met E2L.

De Earn2Life.com "Support Desk" bevind zich in-world in het E2L kantoor. Leden verdienen geld door aan de Support Desk te zitten en vragen van andere inwoners te beantwoorden.

E2L Support Desk view

Je kunt behulpzaam zijn aan andere inwoners en Lindens verdienen. Het is nog leuk ook!

Betalingen

Earn2life betaald momenteel L$2 elke 15 minuten dat een lid aan de Support Desk zit.

Krijg meer leerlingen

Je mag je apprentice link afgeven om nieuwkomers aan Earn2Life.com deel te laten nemen. Dit is de plek waar de meeste nieuwkomers naartoe komen voor informatie betreffende het geld verdienen met E2L. Het kan erg druk zijn met geinterresseerde toekomstige deelnemers.

Vereisten

Om aan de Support Desk te werken:

  1. Je moet een Earn2Life.com lid zijn
  2. Je account level moet "Silver" of hoger zijn
  3. Je mag de status van je karakter niet op "Away" of "Busy" zetten
  4. Je dient jezelf bekend te maken met de inhoud van de E2L wiki en webpagina,

vooral de onderdelen die gaan over betalingen en het gebruik van de HUD

Support Desk requirements (please replace with recent screenshot!)

Hulp Nodig? Klik hier!

Indien iemand direct ondersteuning nodig heeft mogen zij op het gele "Hulp nodig?"/"Need Help?" bord klikken, dat zich voor elke Support Desk stoel bevind. Dit stuurt een bericht naar de Support medewerker en geeft hen een specifieke hoeveelheid tijd (15 seconden) voordat zij uit de Support stoel worden geschopt voor het niet reageren. Dus opletten!

Support Desk Etiquette

Door de natuur van de Support Desk baan is het van vitaal belang dat je van naturen vriendelijk bent. Daarnaast dien je hoffelijk te zijn naar inwoners en bezoekers die op zoek zijn naar jouw ondersteuning. Snel waardevolle en betrouwbare informatie verschaffen aan alle leden en een positieve instelling behouden zal je het respect en goede reputatie bij je meerdere en baas doen winnen. Onbeschoft zijn, onverschillig of niet informatief kan resulteren in het verbannen worden van Support Desk stoel gebruik. Waarschijnlijk het meest belangrijke persoonskenmerk is om actief te blijven! Kijk regelmatig rond in het kantoor; vraag in local chat of iemand hulp nodig heeft; indien je een nieuw iemand ziet, noem hen bij naam en laat hen weten dat je hier bent om te helpen.

Indien je enkel Lindens wil verdienen en geen andere wil helpen, zijn deze stoelen niet voor jouw geschikt, immers is het de bedoeling dat je andere helpt zich door het kantoor te begeven. Jouw doel is niet het campen op de camping stoelen; het is om ondersteuning te geven aan andere inwoners. Zelfs wanneer je de Away mogelijkheid uitschakeld, zul je regelmatig door personen worden gecontroleerd en uiteindelijk zullen zij je van de stoel schoppen indien er wordt bevestigd dat je weg (Away) bent. Dit is een privilege en geen recht, dus misbruik het systeem niet.

Omdat de Support Desk een geweldige plek is om nieuwe leerlingen in te lijven is het een populaire en veelvuldig gebruikte plek voor opkomende Masters. Het is tevens een geweldige plek om succesvolle E2L leden te ontmoeten en hun strategiën om geld te verdienen te leren.

Hoe te vinden

Teleport naar het in-world Earn2Life.com kantoor door onderstaande link te gebruiken: teleport to Support desk

Deze pagina is een vertaling van het originele artikel in het Engels. Recente wijzigingen zijn mogelijk (nog) niet doorgevoerd!

LINK US!

Bookmark and Share

Bookmark and share Earn2Life! Thank you!

Wiki controls

Personal tools